Datorer när man är på resande fot

Dagens datorer blir allt mindre och mindre, samtidigt som deras prestanda i förhållande till storleken blir allt större. Det gör att det idag är enkelt att ta med sig en dator som klarar av allt man kan tänkas behöva den till även när man reser – datorer har helt enkelt blivit portabla. Om man räknar in det faktum att de flesta mobiltelefoner idag är en liten dator i sig, kan man verkligen tala om rörliga datorer.

Något annat som har gjort det lättare att ta med sig sin dator när man ger sig iväg på en resa är att roamingavgifter sedan den 15 juni 2017 är förbjudna inom EU. Det betyder att man kan surfa med sitt mobilnät till samma avgifter som i sitt hemland, oavsett vilket EU-land man befinner sig i.

Datorer kan dock även vara till stor hjälp inför en resa. Idag är det till exempel enkelt att via sajter som Avionero.se hitta flygningar som passar ens schema och ens prisklass, liksom att jämföra och boka hotell och upplevelser under resan. Eftersom man kan ha med sig sin dator eller sin mobil behöver man inte heller bry sig om att skriva ut bokningsbekräftelser eller biljetter, eftersom man överallt har tillgång till sin mejl.